+46 (0) 431 - 36 98 66
+46 (0) 431 - 36 98 66
22
augusti
0205

Vägen till att bli bäst i världen i Crossfit

Med drivkraften att ständigt utvecklas, en stor dos ”vinnarskalle” och en oväntad typ-1 diabetesentré i sena tonåren tränar nu Pieter Rundwall för att bli bäst i världen inom sin gren – Crossfit. Här berättar han mer om sin träning och hur han hanterar sin typ-1 diabetes.

Vad har du för drivkraft?
– Jag har alltid varit extremt tävlingsinriktad. Det kvittar om det var att laga mat snabbast eller om det är att lyfta tyngst. Genom  Crossfit kan jag tävla mot mig själv varje dag –  alla jag möter.

– Att kunna vakna upp varje dag och jobba för att bli bäst i världen i Crossfit; att göra det bästa jag kan varje dag för att nå det målet är en väldigt speciell känsla som jag älskar, säger Pieter.

Du tränar nu för att bli #1 i världen inom Crossfit och har även Typ-1 diabetes. Hur ser du på den utmaningen?
– Nu under sommaren åkte jag ner till Marbella för att träna Crossfit på heltid. Jag känner att detta är ett perfekt tillfälle att utvecklas som atlet och person och kunna fokusera 100%. Att kunna komma undan det svenska ”stress”-samhället och vara i soliga Marbella är en extremt stor möjlighet jag fått och gärna tar.

– I början av min Crossfit-karriär fick jag Typ-1 diabetes. Det var extremt jobbigt dem första månaderna, men desto mer jag tränat och bättre kost jag haft så har jag knappt märkt av att jag har diabetes, berättar Pieter.

– Många jag känner som har Typ-1 diabetes tycker det är jobbigt, men jag sett en fördel i det och det är att jag känner min kropp extremt bra tack vare Typ-1 diabetesen. Jag känner när jag ska vila, när jag ska köra på och träna och när jag ska äta tack vare min diabetes. Det är klart det är jobbigt ibland men det gäller att se det positiva i det och min diabetes kommer vara med mig resten av livet, menar Pieter.

Vilka är dina bästa tips för den som vill börja med Crossfit?
– Det bästa tipsen för att starta med Crossfit tycker jag är att Crossfiten är mer än en träningsform; det har blivit en extra familj där folk bryr sig om varandra och tränar ihop. Det är en sån bra gemenskap och det är de som är det fina med Crossfit, de är inte som att gå till ett gym och köra sin träning med musik i öronen.

– Och många som vill börja Crossfit säger att man måste träna på gym innan man börjar med Crossfit, jag tycker det är helt fel tänk. Alla som tränar Crossfit har inte som mål med att bli bäst, nästan tvärt om.

– Om man ska se till Crossfit Ängelholm, där jag tränar, gillar folk att gå på entimmes-pass, där man svettas ihop, skrattar och mår allmänt bättre, avslutar Pieter.

Vill du följa Pieter och hans Crossfit-satsning?
Klicka här för att komma till hans Instagram.

author: PO på Fysiotest